Osteopathie Centrum Zoetermeer

Osteopathie Centrum Zoetermeer is gelegen aan de rand van Rokkeveen te Zoetermeer. Er zijn momenteel 4 osteopaten werkzaam.

Alle vier zijn afgestudeerd osteopaat, hebben een medische basiscursus of fysiotherapie achtergrond en volgen regelmatig cursussen en seminars om hun kennis te optimaliseren en up to date te houden.

Ons team

Afspraak maken

Een afspraak maken kan snel en eenvoudig via ons online afsprakensysteem.

Maaike de Roode

Maaike is januari 2023 afgestudeerd als osteopaat aan het College Sutherland te Amsterdam en sindsdien werkzaam bij Osteopathie Centrum Zoetermeer. Na vijftien jaar aan het werk te zijn geweest als fysiotherapeut is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met de wens om klachten op een bredere manier te kunnen benaderen en zodoende nog meer voor haar patiënten te kunnen betekenen is het voor haar een logische keuze om in 2016 de opleiding tot osteopaat te gaan volgen.

Ze vindt het een uitdaging om een breed scala aan klachten te kunnen behandelen, u kunt dus met al uw klachten bij haar terecht. Klachten vanuit het orgaanstelsel en klachten die vrouwen ervaren in relatie tot de menstruatie, zwangerschap en de overgang hebben haar specifieke interesse. Waar nodig zal ze in overleg met u ook haar verworven vaardigheden als fysiotherapeut inzetten (zoals het toepassen van Dry Needling en Medical Taping) en probeert ze de behandeling tevens te ondersteunen met het meegeven van tips en oefeningen zodat u zelf ook actief met uw klachten aan de slag kan.

Bij Maaike kunnen de volgende doelgroepen terecht:

  • Kinderen vanaf 6 jaar
  • Volwassenen

Joey Hensing

Joey is in 2023 afgestudeerd als osteopaat aan het College Sutherland te Amsterdam. Joey heeft voor osteopathie gekozen door eigen ervaringen in zijn jeugd. Traditionele medische zorg bood medicatie aan of zei simpelweg: “je moet ermee leren leven”. Deze benadering paste niet bij hem en zijn overtuiging. In zijn zoektocht ontdekte hij een behandelmethode die hem enorm aansprak: osteopathie! De holistische benadering van het menselijk lichaam fascineert hem. Osteopathie maakt uitsluitend gebruik van de handen, waarbij het lichaam gestimuleerd wordt om zichzelf te genezen. Deze natuurlijke benadering van de behandelingen en zijn  fascinatie voor het menselijk lichaam hebben hem geïnspireerd om osteopaat te worden.

Bij Joey kunnen de volgende doelgroepen terecht:

  • Kinderen vanaf 12 jaar
  • Volwassenen

Jeroen Kop

Jeroen is in 2008 afgestudeerd als osteopaat (D.O.) aan de International Academy of Osteopathie (I.A.O.) te Gent en heeft tevens zijn Bachelor of Science With Honours in Osteopathy aan de University of Wales behaald. De basis van Jeroen zijn opleiding ligt in de fysiotherapie, in 2005 behaalde hij zijn diploma aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht. Tijdens de afstudeerstages van de fysiotherapie kwam Jeroen voor het eerst in aanraking met osteopathie waardoor hij direct geïnteresseerd raakte in de behandelfilosofie van de osteopathie. Het zien van een mens als één geheel en op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en niet alleen de symptomen bestrijden spraken hem direct aan.
Jeroen volgt tevens regelmatig postgraduaat cursussen en opleidingen om zijn kennis up te date te houden en verder uit te breiden. Zo is Jeroen gediplomeerd kinderosteopaat en heeft hij de cursus osteopathie bij sporters gevolgd.

Bij Jeroen kunnen de volgende doelgroepen terecht:

  • Baby’s
  • Kinderen
  • Volwassenen

Ralph van Lieshout

Ralph is in 2007 afgestudeerd aan de Internationale Academy of Osteopathie (I.A.O.) te Gent. De basis van Ralph zijn opleiding ligt in de fysiotherapie alwaar hij zijn diploma in 2003 behaalde aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht. Vervolgens heeft hij als onderdeel van de opleiding gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht meegewerkt aan het wereldwijd grootste onderzoek naar Whiplash problematiek. De affiniteit met osteopathie is geleidelijk in de loop der jaren ontstaan vanuit het verlangen meer voor zijn patiënten te kunnen betekenen. Osteopathie is voor Ralph, na jarenlange ervaring met het behandelen van patiënten, de manier om mensen met klachten zo goed en effectief mogelijk te kunnen helpen. Om zijn kennis up to date te houden en daarmee zichzelf te blijven ontwikkelen, volgt Ralph vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond de laatste onderzoeken met betrekking tot therapieën, technieken, methodes en gezondheidszorg in het algemeen. Natuurlijk worden er regelmatig postgraduaat cursussen gevolgd om de kennis en kunde binnen de osteopathie up to date te houden en daarmee te voldoen aan de eisen van de beroepsvereniging. Ralph heeft een dusdanig brede achtergrond en interesse, dat iedere patiënt bij hem op de goede plaats is, of dit nu volwassenen, kinderen ouderen of sporters zijn. Met name in zeer gecompliceerde problemen vindt Ralph zijn uitdaging.

Bij Ralph kunnen de volgende doelgroepen terecht:

  • Baby’s
  • Kinderen
  • Volwassenen