Osteopathie Centrum Zoetermeer

Osteopathie Centrum Zoetermeer is gelegen aan de rand van Rokkeveen te Zoetermeer. Er zijn momenteel 4 osteopaten werkzaam.

Alle vier zijn in de basis afgestudeerd fysiotherapeut en volgen regelmatig cursussen en seminars om hun kennis te optimaliseren en up to date te houden.

Ons team

Afspraak maken

Een afspraak maken kan snel en eenvoudig via ons online afsprakensysteem.

Maaike de Roode

Maaike is sinds 2002 afgestudeerd fysiotherapeute en volgt in de loop der jaren vele nascholingen zoals het Mulligan Manual Therapy concept, Medical Taping en is ervaren in het toepassen van Dry Needling. In 2016 besluit ze de opleiding tot osteopaat te gaan volgen om klachten op een bredere manier te kunnen benaderen en zodoende nog meer voor haar patiënten te kunnen betekenen. Na eerst een jaar werkervaring opgedaan te hebben in de co-kliniek op de opleiding van College Sutherland is zij begonnen met werken bij Osteopathie Centrum Zoetermeer.

Madeleine van der Weiden – van der Giesen

Madeleine is in 2017 afgestudeerd als osteopaat aan het College Sutherland te Amsterdam. Eerder was zij werkzaam als fysiotherapeut en heeft daarmee veel ervaring met revalidatie, oefentherapie en sporters.  Madeleine  is een energiek en open persoon en maakt daarmee dat iedereen zichzelf snel welkom en op zijn gemak voelt.

Haar affiniteit ligt bij het onderzoek en behandelen van orgaan gerelateerde problemen evenals psychosomatisch gerelateerde klachten. Daarnaast is zei gediplomeerd kinderosteopaat.

Jeroen Kop

Jeroen is in 2008 afgestudeerd als osteopaat (D.O.) aan de International Academy of Osteopathie (I.A.O.) te Gent en heeft tevens zijn Bachelor of Science With Honours in Osteopathy aan de University of Wales behaald. De basis van Jeroen zijn opleiding ligt in de fysiotherapie, in 2005 behaalde hij zijn diploma aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht. Tijdens de afstudeerstages van de fysiotherapie kwam Jeroen voor het eerst in aanraking met osteopathie waardoor hij direct geïnteresseerd raakte in de behandelfilosofie van de osteopathie. Het zien van een mens als één geheel en op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en niet alleen de symptomen bestrijden spraken hem direct aan.
Jeroen volgt tevens regelmatig postgraduaat cursussen en opleidingen om zijn kennis up te date te houden en verder uit te breiden. Zo is Jeroen gediplomeerd kinderosteopaat en heeft hij de cursus osteopathie bij sporters gevolgd.

Ralph van Lieshout

Ralph is in 2007 afgestudeerd aan de Internationale Academy of Osteopathie (I.A.O.) te Gent. De basis van Ralph zijn opleiding ligt in de fysiotherapie alwaar hij zijn diploma in 2003 behaalde aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht. Vervolgens heeft hij als onderdeel van de opleiding gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht meegewerkt aan het wereldwijd grootste onderzoek naar Whiplash problematiek. De affiniteit met osteopathie is geleidelijk in de loop der jaren ontstaan vanuit het verlangen meer voor zijn patiënten te kunnen betekenen. Osteopathie is voor Ralph, na jarenlange ervaring met het behandelen van patiënten, de manier om mensen met klachten zo goed en effectief mogelijk te kunnen helpen. Om zijn kennis up to date te houden en daarmee zichzelf te blijven ontwikkelen, volgt Ralph vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond de laatste onderzoeken met betrekking tot therapieën, technieken, methodes en gezondheidszorg in het algemeen. Natuurlijk worden er regelmatig postgraduaat cursussen gevolgd om de kennis en kunde binnen de osteopathie up to date te houden en daarmee te voldoen aan de eisen van de beroepsvereniging. Ralph heeft een dusdanig brede achtergrond en interesse, dat iedere patiënt bij hem op de goede plaats is, of dit nu volwassenen, kinderen ouderen of sporters zijn. Met name in zeer gecompliceerde problemen vindt Ralph zijn uitdaging.